Obnova zahrady MŠ Nad Kazankou v Praze 7 – Troji

Zahrada z tenisového kurtu

27. 3. 2017

Poslední dolaďování nového konceptu zahrady probíhá v mateřince Nad Kazankou v pražské Troji. Z prostoru, který kdysi fungoval jako tenisový kurt, chce školka ve spolupráci s architektkami Ivanou Svatošovou, Klárou Světlíkovou a krajinářem Janem Kocourkem vybudovat místo pro dětskou hru, učení i odpočinek. Herní prvky navrhne místní výtvarník a grafik Ivan Nacvalač.

Po řadě plánovacích schůzek projektového týmu se s navrženým konceptem nové zahrady měli možnost seznámit také rodiče. Příležitostí bylo vítání jara v zahradě, provázené písničkami, společnými tvůrčími dílnami a vystoupením Trojského divadelního spolku.

Pánování zahrady se od počátku účastní i samy děti. V galerii Trojský kůň si měly možnost vyzkoušet, které herní prvky výtvarníka Ivana Nacvalače by se jim v nově upraveném prostoru líbily. S prací architekta se pak mohly děti blíže seznámit v rámci malé dílny vedené Ivanou Svatošovou, která je spoluautorkou proměny zahrady.

Pokud vše půjde podle plánu, s úpravou zahrady by se mohlo začít již v letních měsících. Na přípravu a realizaci projektu může školka získat nadační příspěvek v celkové výši 800 tisíc korun. Pomoc přislíbila také městská část Praha - Troja, která momentálně financuje opravu obvodové zdi školní zahrady.

Více o projektu

fotogalerie